Koffiecreme Bonbons

Koffiecreme Bonbons

Koffiecreme Bonbons

In het kader van maak je koelkast en voorraadkasten leeg heb ik vandaag met een restje van de koffiecrème, die ik had gemaakt voor de koffie walnoot cupcakes, bonbons gemaakt. Het is eigenlijk heel simpel.

Smelt 120 gram pure chocolade au bain marie (120 gram chocolade is voldoende voor 16 bonbons). Schep een beetje chocolade in een bonbonvorm en laat de chocolade hard worden. Vul daarna de bonbonvorm met de koffiecrème en bestrijk met een laagje gesmolten chocolade. Laat de chocolade goed hard worden. Haal de bonbons voorzichtig uit de bonbonvorm. De bonbons zijn ongeveer een week houdbaar in de koelkast en ongeveer 2 maanden in de diepvries.

Hierbij nog het recept voor de koffiecrème, je hebt hier maar weinig van nodig:
Ingrediënten: 250 gram mascarpone, 200 gram lichte basterdsuiker, 4 eetlepels sterke koffie, 1 zakje Oetker klopfix,

Meng 250 gram mascarpone met 200 gram lichte basterdsuiker, 4 eetlepels sterke koffie en 1 zakje Oetker klopfix tot het een goed geheel is. Doe alles in een slagroomspuit en versier de koffie walnoot cupcakes. Zet de koffie walnoot cupcakes met koffiecreme wel koel! Smul ze!

0
(48 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “Koffiecreme Bonbons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top