Koffie Walnoot Cupcakes met Koffiecreme

Koffie Walnoot Cupcakes met Koffiecreme

Koffie Walnoot Cupcakes

Ingrediënten: 250 gram boter, 250 gram lichtbruine basterdsuiker, 4 eieren, 250 gram bloem, snuf zout, bakpoeder, 45 gram walnoten, 4 eetlepels sterke koffie,

Aantal cupcakes: 18

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe in een muffinvorm de papieren vormpjes. Mix 250 gram boter met 250 gram lichtbruine basterdsuiker tot het romig geheel. Voeg een voor een 4 eieren toe en mix dit tot een bleek en schuimig beslag. Voeg 250 gram bloem, snuf zout en wat bakpoeder toe en mix dit goed. Schep 45 gram fijngehakte walnoten en 4 eetlepels sterke koffie door het beslag. Vul de cupcakes met het beslag. Zet de cupcakes ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven. Laat de cupcakes goed afkoelen.

Koffiecreme
Ingrediënten: 250 gram mascarpone, 200 gram lichte basterdsuiker, 4 eetlepels sterke koffie, 1 zakje Oetker klopfix,

Meng 250 gram mascarpone met 200 gram lichte basterdsuiker, 4 eetlepels sterke koffie en 1 zakje Oetker klopfix tot het een goed geheel is. Doe alles in een slagroomspuit en versier de koffie walnoot cupcakes. Zet de koffie walnoot cupcakes met koffiecreme wel koel! Smul ze!

0
(39 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top