Tagliatelle Stroganoff

Tagliatelle Stroganoff

Tagliatelle Stroganoff

Ingrediënten: tagliatelle, 250 gram gehakt, 1 teentje knoflook, zout, peper, bloem, paprikapoeder, 1 ui, 250 gram champignons, 1 scheutje witte wijn, 1 blikje tomatenpuree, 2 theelepels mosterd, 100 ml rundvleesbouillon, 50 ml kookroom, peterselie,

Kook de tagliatelle in kokend water met wat zout. Meng 250 gram gehakt met 1 klein fijngehakt teentje knoflook, zout en peper. Draai er balletjes van en rol ze door een mengsel van bloem en paprikapoeder. Bak de balletjes bruin in hete olie. Schep ze daarna uit de pan en houd ze apart. Bak in de achtergebleven olie 1 fijngesnipperde ui tot het glazig is. Voeg 250 gram in kwarten gesneden champignons toe. Laat de champignons gaar worden. Giet er een scheutje witte wijn door en laat de alcohol verdampen. Roer er vervolgens 1 blikje tomatenpuree, 2 theelepels mosterd en 100 ml rundvleesbouillon toe. Breng het al roerende aan de kook. Doe de gehaktballetjes terug in de pan. Laat de saus nog 5 minuten pruttelen op een laag vuur. Breng op smaak met zout en peper en doe er nog 50 ml kookroom en wat peterselie door en warm het goed door. Serveer de gehaktballetjes met de tagliatelle. Eet smakelijk!

0
(63 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top