Rijst met Zoet Varkensvlees

Rijst met Zoet Varkensvlees

Rijst met Zoet Varkensvlees

Vandaag zoet varkensvlees oftewel in het Vietnamees: thit heo kho kho

Ingrediënten: rijst, 3 bosuien, 700 gram speklappen, zout, peper, 2 eetlepels suiker, 750 ml water, 2 eetlepels vissaus,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in hete olie 3 in ringen gesneden bosui tot het zacht is. Voeg 700 gram in blokjes gesneden speklappen en voeg zout, peper en 2 eetlepels suiker toe. Roerbak tot het vlees niet meer rose is. Giet er ongeveer 750 ml water toe en breng dit kort aan de kook. Zet vervolgens het vuur lager en laat het ongeveer een uur pruttelen. Het water moet bijna opgedroogd zijn. Voeg op het laatst nog 2 eetlepels vissaus toe en warm het goed door. Serveer het zoete varkensvlees met rijst en bijvoorbeeld peultjes. Eet smakelijk!

0
(43 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top