Macaroni Bolognese

Macaroni Bolognese

Macaroni Bolognese

Ingrediënten: 300 gram gehakt, 1 ui, 1 wortel, 1 prei, 3 stengels bleekselderij, 250 gram champignons, 100 ml rode wijn, 1 blikje tomatenpuree, 1 tomaat, 200 ml bouillon, macaroni, zout, geraspte kaas,

Bak in hete olie 300 gram gehakt tot het rul is. Voeg 1 gesnipperde ui en 1 geraspte wortel toe en roerbak dit kort mee. Voeg vervolgens 1 gesneden prei, 3 gesneden stengels bleekselderij en 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Laat de champignons zacht worden. Giet er 100 ml rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens nog 1 in blokjes gesneden tomaat, 200 ml bouillon en 1 blikje tomatenpuree toe. Breng het geheel kort aan de kook en laat het geheel vervolgen 2 uur op laag vuur pruttelen. Kook de macaroni in kokend water met wat zout. Strooi op je bord nog wat geraspte kaas over de macaroni bolognese. Eet smakelijk!

0
(53 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Macaroni Bolognese

 1. Dag Anja,

  Niet dat ik op alle slakken zout wil leggen maar ragù Bolognese eet men natuurlijk niet over maccheroni: dat is een pastasoort die in Italië slechts wordt gebruikt voor door de salades. De saus blijft ook niet echt ‘kleven’ aan die geamputeerde elleboogjes…

  In plaats daarvan kieze men voor de traditionele tagliatelle (zoals in Bologna) of desnoods fettucine (zoals in Rome).

  En tot slot: neem eens een echte Parmesan om te raspen, en niet die Hollandse kruimeltjes van onduidelijke herkomst. Echt waar: je proeft het verschil!

  Overigens: een plezierige jaarwisseling en alvast de beste wensen voor 2009!

 2. Hallo,

  Het was ook de bedoeling de saus met spaghetti op tagliatelle te eten, maar als je dat niet in huis hebt. Met de macaroni smaakte de saus nog steeds erg lekker en het probleem dat de saus niet blijft kleven aan de ‘elleboogjes’ kende ik niet. Misschien een kwestie van koken zonder olie in de pan. Parmezaanse kaas kan lekkerder zijn maar soms moet je roeien met de riemen die je hebt en als je niet van de sterke smaak van parmezaan houdt of het gewoonweg te duur vindt. O ja en de saus is trouwens ook geen echte bolognese (maar wel een erg lekkere variant ervan).

  In ieder geval ook de beste wensen voor 2009.

  Gr. Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top