Wortelblini’s en Zwitserse Schnitzel

Wortelblini’s en Zwitserse Schnitzel

Wortelblini’s en Zwitserse Schnitzel

Wortelblini
Ingrediënten: 1 wortel, 1 kleine ui, 1 ei, 25 gram bloem, dille, geraspte kaas,

Verwarm de oven voor op 175 graden. Rasp 1 wortel en meng dit met 1 kleine ui, 1 ei, 25 gram bloem en wat dille naar smaak. Verhit olie in een hete koekenpan en bak hierin de blini’s om en om bruin. Leg de blini’s vervolgens op een bakplaat. Strooi geraspte kaas over de wortelblini’s en zet vervolgens de bakplaat ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Zwitserse Schnitzels
Ingrediënten: 2 schnitzels, zout, peper, nootmuskaat, 1 ui, 250 gram kastanjechampignons, 100 ml witte wijn, 200 ml kookroom,

Snij 2 schnitzels in reepjes en kruid dit met zout, peper en nootmuskaat. Bak de schnitzelreepjes bruin in hete olie. Schep de schnitzelreepjes uit de pan en roerbak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons voor ongeveer 3 minuten. Voeg 100 ml witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 200 ml kookroom toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de schnitzelreepjes toe en laat het geheel in 10 minuten op een laag vuur gaar worden.

Serveer de wortelblini’s en Zwitserse schnitzels met bijvoorbeeld aardappelbolletjes. Eet smakelijk!

0
(34 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top