Wafels

Wafels

Wafels

Ingrediënten: 600 ml volle melk, 1 zakje droge gist, 4 eieren, 200 gram bloem, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 1 eetlepel vanille aroma, 1/2 eetlepel zout, 100 gram boter, kaneel,

Verwarm 600 ml volle melk tot het handwarm is (ongeveer 35 graden). Voeg de gist toe en roer tot de gist is opgelost. Splist de 4 eieren en voeg de eidooiers, 200 gram bloem, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 1 eetlepel vanille aroma, en 1/2 eetlepel zout toe aan de melk. Roer alles goed zodat je geen klontjes hebt. Laat 100 gram boter smelten en voeg hier een snuf kaneel aan toe. Roer de boter door het wafelbeslag. Laat het beslag op een warme plaats staan totdat het in volume is verdubbeld. Klop de 4 eiwitten stijf en roer dit voorzichtig door het wafelbeslag. Verhit een wafelijzer en giet hierin het wafelbeslag. Bak de wafels 4 minuten aan elke kant. Ga zo door tot het wafelbeslag op is. Serveer met poedersuiker. Eet smakelijk!

0
(32 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top