Lasagne

Lasagne

Lasagne

Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 300 gram gehakt, 1 groene paprika, 250 gram champignons, 5 roma tomaten, 1 blikje tomatenpuree, zout, peper, 100 ml bouillon, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml bouillon, 75 gram belegen kaas, lasagne bladen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm naar smaak tot de ui glazig is. Voeg 300 gram gehakt toe en roerbak dit tot het gehakt bruin is. Voeg vervolgens 1 in reepjes gesneden groene paprika en 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 5 in blokjes gesneden roma tomaten, 1 blikje tomatenpuree en 100 ml sterke bouillon toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel kort aan de kook komen en laat het vervolgens 10 minuten pruttelen.

Maak ondertussen de kaassaus. Smelt 50 gram boter. Als de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe. Bak dit kort mee. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml bouillon toe. Haal de saus van het vuur af en roer er 75 gram belegen kaas door.

Doe in een ovenschaal een laagje van het gehakt-groenten mengsel, een laagje kaassaus en een laagje lasagne bladen. Vervolgens weer een laagje gehakt-groente mengsel en lasagne bladen. Eindig met een laagje gehakt-groenten mengsel en een laag kaassaus. Strooi er eventueel nog wat geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top