Ballekes met Krieken

Ballekes met Krieken

Recept: Ballekes met Krieken

‘Ballekes met Krieken’ is een Belgisch gerecht en is eigenlijk gehaktballetjes met een kersensaus.

Ingrediënten: 500 gram gehakt, 1 ei, paneermeel, peper, 1 bouillonblokje, 1 pot kersen op siroop, 1 eetlepel maïzena,

Meng 500 gram gehakt met 1 ei, paneermeel en peper. Verkruimel er 1 bouillonblokje over en draai er gehaktballetjes van ter grootte van een pingpongbal. Bak de gehaktballetjes rondom bruin in hete boter. Zet het vuur lager en laat de gehaktballetjes zachtjes 15 minuten sudderen. Maak een papje van 1 eetlepel maïzena met water. Voeg bij de gehaktballetjes het siroop van de kersen toe en laat het iets koken. Bind het geheel met het maïzenapapje. Voeg als laatste de kersen toe en verwarm het geheel kort door. Wij hebben er een salade en gebakken aardappeltjes bij gegeten. Eet smakelijk!

0
(49 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Ballekes met Krieken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top