Tagliatelle met Champignonsaus

Tagliatelle met Champignonsaus

Tagliatelle met Champignonsaus

Ingrediënten: tagliatelle, 1 rode ui, 250 gram kastanjechampignons, 200 ml vleesfond, 1 blikje tomatenpuree, tijm, geraspte kaas

Kook de tagliatelle beetgaar in kokend water met een beetje zout. Bak in hete olie 1 gesnipperde rode ui tot het zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Roerbak een minuut of 2 en voeg vervolgens 200 ml vleesfond, 1 blikje tomatenpuree en wat tijm naar smaak. Breng het kort aan de kook. Zet het vuur lager en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen. Serveer de saus met de tagliatelle. Strooi er wat geraspte kaas over. Dit is voldoende voor 2 personen. Eet smakelijk!

0
(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

4 thoughts on “Tagliatelle met Champignonsaus

 1. Hallo Anja

  Je blog is altijd leuk om even te bekijken, maar ik vraag me af waarom je nooit ergens gekookte aardappels bij maakt. Houd je daar niet van ofzo? De meeste van jouw gerechten zijn niet erg gezond want ook de groenten worden regelmatig weggelaten. Met 2 kinderen van basisschoolleeftijd vind ik je menu’s te eenzijdig om regelmatig op tafel te zetten. Jammer!!

 2. Tegen gekookte aardappels heb ik een aversie gekregen. Zodra ik zelf ging koken verdwenen gekookte aardappels zoveel mogelijk van het menu. Groenten worden niet weggelaten, het kan soms zijn dat in het ene recept minder groente zit dan de ander. Maar dat is dan maar zo, ik ben zelf geen voedingsdeskundige en eet gewoon wat lekker is. Maar misschien vind je soms wel iets lekkers wat je wel op tafel wilt zetten 🙂

  Gr. Anja

 3. Hoi Anja! Ook ik vind het leuk om je blog te bekijken. En ik heb net zoals jij een aversie tegen gekookte aardappelen. Daarnaast vind ik je gerechten niet ongezond hoor. Oh over die groenten, tja wie zegt dat je die allemaal bij je avondeten moet eten en niet verder overdag kan eten?
  Ik wil je alleen maar even een duwtje in de rug geven, ga lekker door met je blog. Ik vind het heerlijk om elke dag een update te zien.

  Groeten Esther!

 4. Leuk om te horen dat ik niet de enige ben met een aversie tegen gekookte aardappels. Er bleef dan ook weer veel over bij de hachee van zaterdag, maar met dat kliekje heb ik Zwitserse aardappelpoffertjes gemaakt wat weer een aanrader is!

  En inderdaad je kan er de hele dag over doen om gezond te doen 🙂

  Groetjes Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top