Boerenkool met Gehaktballen in Luikse Saus

Boerenkool met Gehaktballen in Luikse Saus

Boerenkool met Gehaktballen in Luikse Saus

Ingrediënten: 1 kilo kruimige aardappelen, 450 gram diepvries boerenkool, 500 gram gehakt, 2 uien, 1 eidooier, 2 eetlepels peterselie, 4 eetlepels paneermeel, zout, peper, boter, 2 eetlepels azijn, 200 ml vleesfond, 3 eetlepels stroop, 2 eetlepels rozijnen, 2 eetlepels maïzena,

Gehaktballen:
Verwarm de oven voor op 90 graden. Meng 500 gram gehakt met 1 fijngesnipperde ui, 1 eidooier, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 4 eetlepels paneermeel, zout en peper. Maak hiervan 3 of 4 gehaktballen. Leg de gehaktballen in een braadslee. Zet de braadslee ongeveer 1 1/2 uur in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 8 minuten de oven op 140 graden zodat de gehaktballen goed bruin worden.

Luikse Saus:
Voor de Luikse saus bak je 1 fijngesnipperde ui in hete boter. Als de ui bruin is voeg je 2 eetlepels azijn toe. Bak al roerende even mee. Voeg vervolgens 200 ml vleesfond, 3 eetlepels stroop (bij voorkeur Luikse stroop) en 2 eetlepels rozijnen toe. Laat het een minuut of 10 pruttelen. Bind de saus met 2 eetlepels maïzena (aangemaakt met een beetje water).

Boerenkool:
Kook 1 kilo kruimige aardappels gaar in water met wat zout. Verwarm 450 gram boerenkool met een klontje boter in een apart pannetje. Als de aardappels gaar zijn stamp je het geheel door elkaar. Blijft het droog dan voeg je tijdens het stampen een scheutje melk toe. Eet smakelijk!

0
(35 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top