Varkenshaas in Roomsaus

Varkenshaas in Roomsaus

Varkenshaas in Roomsaus

Ingrediënten: 1 varkenshaas, zout, peper, 100 ml witte wijn, 200 ml kookroom, salie, 1 rundvleesbouillonblokje,

Snij de varkenshaas in tweeën en prik het staartstukje vast zodat de varkenshaas even dik is. Kruid met zout en peper. Bak de varkenshaas rondom bruin in hete boter. Zodra de varkenshaas rondom bruin is, zet je het vuur lager en laat je de varkenshaas in 15 minuten met de deksel op de pan garen. Neem de varkenshaas uit de pan en dek het af met wat aluminium folie. Giet in het achtergebleven vet 100 ml witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 200 ml kookroom en salie naar smaak toe. Verkruimel er 1 rundvleesbouillon blokje boven. Breng het geheel al roerende aan de kook en laat het 3 minuten zachtjes doorkoken. Serveer de varkenshaas met de roomsaus. Zelf hadden we er rostirondjes en een salade bij. Eet smakelijk!

0
(82 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Varkenshaas in Roomsaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top