Kipfilet in Champignon-Tomaatsaus

Kipfilet in Champignon-Tomaatsaus

Kipfilet in Champignon-Tomaatsaus

Ingrediƫnten: 2 kipfilets, zout, peper, 1 ui, 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 250 gram champignons, 100 ml rode wijn, 1 blikje tomatenpuree, 200 ml kippenbouillon,

Kruid 2 kipfilets met zout en peper. Bak de kipfilets rondom goudbruin. Haal de kipfilets uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui en 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en roerbak tot de champignons zacht zijn. Doe er dan 100 ml rode wijn bij en laat de alcohol verdampen. Roer er 1 blikje tomatenpuree en 200 ml kippenbouillon door. Breng het aan de kook, leg de kipfilets terug in de pan en laat de kipfilets op middelhoog vuur gaar worden. Serveer het geheel met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

0
(19 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top