Boerenkool Gratin

Boerenkool Gratin

Boerenkool Gratin

Ingrediënten: 300 gram boerenkool, 1 ui, 150 gram bakbacon, zout, peper, tabasco, 100 ml crème fraîche, geraspte oude kaas,

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de boerenkool ongeveer 10 minuten in water met wat zout. Giet de boerenkool af en houd het apart. Roerbak 1 gesnipperde ui tot het zacht is. Voeg 150 gram in stukjes gesneden bakbacon toe en roerbak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de boerenkool toe. Breng op smaak met wat druppels tabasco, zout en peper. Roer er nog 100 ml crème fraiche door en laat dit smelten. Schep de boerenkool in een ovenschaal. Strooi er geraspte oude kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de boerenkool gratin met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

0
(32 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top