Boerenkool Ovenschotel

Boerenkool Ovenschotel

Boerenkool Ovenschotel

Ingrediënten: 1 kilo kruimige aardappels, zout, peper, klontje boter, scheutje melk, 1 rookworst, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 300 gram boerenkool, geraspte oude kaas,

Aardappelpuree: Schil 1 kilo kruimige aardappels. Kook de aardappels in water met wat zout gaar. Stamp de aardappels en voeg er een klontje boter, een scheutje melk, zout en peper toe. Stamp nog even goed tot een gladde massa.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Roerbak 1 in stukjes gesneden rookworst met 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek ongeveer 3 minuten in hete boter. Voeg beetje bij beetje 300 gram boerenkool toe. Roerbak nog een minuut of 5. Schep het boerenkoolmengsel in een ingevette ovenschaal. Doe hierover een laagje aardappelpuree en strooi er als laatste wat geraspte oude kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

(38 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top