Stoofvlees Gemarineerd in Rode Wijn

Stoofvlees Gemarineerd in Rode Wijn

Stoofvlees Gemarineerd in Rode Wijn

Ingrediƫnten: 800 gram riblappen, zout, 1 ui, 1 wortel, 2 teentjes knoflook, peterselie, tijm, laurierblaadjes, 300 ml rode wijn, 50 ml rode wijnazijn, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek,

Snij 800 gram riblappen in blokjes. Kruid met zout. Doe dit in een schaal. Snij 1 ui in stukken en doe dit bij het vlees. Snij 1 wortel in plakjes en doe dit ook bij het vlees samen met 2 knoflook teentjes. Doe er een kruidenbuiltje bij van peterselie, tijm en 2 laurierblaadjes. Giet er ongeveer 300 ml rode wijn bij en 50 ml rode wijnazijn. Sluit de schaal af en laat het minstens 10 uur marineren op een koele plaats. Haal daarna het kruidenbuiltje uit de marinade. Laat het vlees en groenten uitlekken en vang de marinade op. Bak in hete boter 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Voeg vervolgens het vlees en de groenten toe en bak dit even aan. Giet de marinade in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur vervolgens lager en laat het 3 uur zachtjes stoven. Serveer met Vlaamse frieten en een salade. Eet smakelijk!

0
(848 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top