Kip Stoofpotje

Kip Stoofpotje

Kip Stoofpotje

Ingrediënten: 2 kipdrumsticks, zout, peper, 150 gram champignons, 50 gram ontbijtspek, 1 ui, tijm, 250 ml rosé wijn,

Kruid 2 kipdrumsticks met zout en peper. Bak de kipdrumsticks in hete boter goudbruin. Haal de kipdrumsticks uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 150 gram in plakjes gesneden champignons tot het zacht is. Schep daarna de champignons ook uit de pan. Doe in de pan vervolgens 50 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 in ringen gesneden ui en wat tijm naar smaak. Roerbak tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 250 ml rosé wijn toe. Breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur lager en doe je de kipdrumsticks terug in de pan. Leg een deksel op de pan en laat het 15 minuten stoven. Voeg daarna 200 gram doperwten en de gebakken champignons toe en laat het nog 5 tot 10 minuten stoven. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Serveer het geheel met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

0
(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top