Appeltaart met Speculaas

Appeltaart met Speculaas

Appeltaart met Speculaas

Ingrediënten: 1 pak Koopmans appeltaartmix, 2 eieren, 150 gram boter, 2 eetlepels kaneel, 2 eetlepels speculaaskruiden, 1 kilo appels (Goudreinet), 75 gram rozijnen, 30 gram geschaafde amandelen, 50 gram donkere basterdsuiker, 1 scheutje citroensap, 300 gram amandelspijs, 10 speculaasjes,

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Kneed het bakmeel van 1 pak Koopmans Appeltaart met 1 ei, 150 gram zachte boter, 1 eetlepel kaneel en 1 eetlepel speculaaskruiden tot 1 gladde deegbal. Druk het deeg in een ingevette springvorm. Schil 1 kilo appels (Goudreinet) en snij het in kleine stukjes. Meng dit met 75 gram rozijnen, 30 gram geschaafde amandels, 50 gram donkere basterdsuiker, 1 eetlepel kaneel, 1 eetlepel speculaaskruiden en een scheutje citroensap. Meng in een diep bord 300 gram amandelspijs met 1 ei. Druk dit voorzicht op de bodem van het deeg. Schep het appelmengsel in de springvorm. Verkruimel 10 speculaasjes en strooi dit over de appeltaart. Doe er wat kleine stukjes boter tussen. Zet de appeltaart ongeveer 65 minuten in de voorverwarmde oven. Smul ze!

(251 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

3 thoughts on “Appeltaart met Speculaas

 1. heej wat ziet deze taart er superlekker uit
  ik wil hem graag maken voor sinterklaas
  ik heb een vraagje
  heeft u als laatst gewone (gebakken) speculaasjes op de taart gelegd
  of een deel van het bekleeddeeg eroverheen gelegd
  groetjes
  suzan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top