Bloemkool met Gerookte Kip

Bloemkool met Gerookte Kip

Bloemkool met Gerookte Kip
Ingredienten: 1 bloemkool, zout, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml volle melk, nootmuskaat, peper, 100 gram geraspte oude kaas, 1 gerookte kipfilet, peterselie

Kook 1 in roosjes gesneden bloemkool gaar in kokend water met wat zout. Maak een roux door 50 gram boter te smelten. Voeg hier 50 gram bloem aan toe en bak dit kort mee. Voeg beetje bij beetje 500 ml volle melk toe (blijf wel roeren). Haal de roux van het vuur af en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer er 100 gram geraspte oude kaas en 1 in kleine blokjes gesneden gerookte kipfilet door. Doe de bloemkool in een schaal en giet de saus erover. Strooi er naar eigen smaak wat peterselie over. Serveer met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

0
(195 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top