Lasagne al Forno

Lasagne al Forno

Lasagne al Forno
Ingrediënten: 400 gram gehakt, 1 ui, 1 wortel, 2 teentjes knoflook, peterselie, 1 blikje tomatenpuree, 200 ml groentebouillon, 60 gram boter, 60 gram bloem, 1 liter melk, zout, peper, nootmuskaat, lasagne bladen, geraspte oude kaas,

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak 400 gram gehakt rul. Voeg 1 fijngesnipperde ui, 1 in blokjes gesneden (brunoise) wortel, 2 teentjes fijngehakte knoflook en peterselie naar smaak toe. Roerbak 2 minuten. Voeg vervolgens 1 blikje tomatenpuree en 200 ml groentebouillon toe. Breng het kort aan de kook. Zet het vuur lager en laat het 30 minuten pruttelen. Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt 60 gram boter. Voeg, als de boter gesmolten is, 60 gram bloem toe en bak dit kort mee. Voeg vervolgens beetje bij beetje 1 liter melk toe. Blijf goed roeren zodat je geen klonten krijgt. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Doe in een ovenschaal een laagje bechamelsaus, leg hierop lasagnebladen ‘verdi’, hierop komt een laagje gehaktsaus en weer een laagje bechamelsaus. Leg hierop weer lasagnebladen, een laagje gehaktsaus en een laag bechamelsaus. Strooi er naar smaak oude geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(24 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top