Daging Smoor & Sajoer Boontjes

Daging Smoor & Sajoer Boontjes

Daging Smoor & Sajoer Boontjes

Twee recepten dit keer, een echt vlees recept en een vegetarisch recept uit de Indische keuken.

Daging Smoor:
Ingrediënten: 2 teentjes knoflook, 1 theelepel nootmuskaat, 2 theelepels gemberpoeder, 1 bouillonblokje, 1 tomaat, 2 eetlepels ketjap manis, 700 gram hamlappen,

Maak een marinade van 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel nootmuskaat, 2 theelepels gemberpoeder, 1 verkruimeld bouillonblokje, 1 in kleine blokjes gesneden tomaat en 2 eetlepels ketjap manis. Marineer hierin 700 gram in blokjes gesneden hamlappen. Laat dit een nacht marineren. Bak de gemarineerde hamlapjes bruin in hete boter. Zet het vuur vervolgens lager en laat het 1 1/2 uur smoren. Als het iets droogkookt voeg je wat water toe.

Sajoer Boontjes
Ingrediënten: 300 gram sperziebonen, 1 ui, 1 theelepel sambal, 1 rode paprika, 1 tomaat, 1 bouillonblokje, 400 ml kokosmelk, scheutje ketjap manis,

Blancheer 300 gram afgehaalde sperziebonen beetgaar. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui goudbruin. Voeg 1 theelepel sambal, 1 in reepjes gesneden rode paprika, 1 in blokjes gesneden tomaat en 1 verkruimeld bouillonblokje toe. Roerbak een paar minuten. Voeg vervolgens de geblancheerde sperziebonen toe. Roer dit even. Giet er vervolgens 400 ml kokosmelk aan toe en breng het op smaak met een scheutje ketjap manis. Laat het geheel 10 minuten op middelhoog vuur pruttelen.

Serveer de Sajoer Boontjes en Daging Smoor met rijst. Eet smakelijk!

0
(83 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Daging Smoor & Sajoer Boontjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top