Pasteitje met Groente en Kip

Pasteitje met Groente en Kip

Pasteitje met Groente en Kip

Ingrediënten: 6 pasteibakjes, 1 kipfilet, 150 gram gehakt, zout, peper, 350 gram soepgroenten, 250 gram champignons, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml kippenbouillon, 50 ml kookroom,

Verwarm de pasteibakjes voor zoals staat aangegeven op de verpakking. Bak in hete boter 1 in blokjes gesneden kipfilet en de gehaktballetjes gedraait van 150 gram gehakt. Bestrooi met zout en peper. Als de kipfilet en gehaktballetjes bruin zijn schep je het uit de pan. Roerbak in het achtergebleven vet 350 gram soepgroenten en 250 gram in plakjes gesneden champignons tot de champignons zacht zijn. Laat het even op laag vuur staan. Maak ondertussen een roux. Smelt 50 gram boter. Voeg 50 gram bloem toe en bak dit kort mee. Voeg beetje bij beetje 500 ml kippenbouillon toe. Als de roux de gewenste dikte heeft gekregen haal je het van het vuur en roer je er nog 50 ml kookroom door. Giet de roux bij de groenten, schep ook de kipfilet en gehaktballetjes erdoor. Vul de pasteibakjes met het groentemengsel. Schep er wat extra groentemengsel naast op het bord. Eet smakelijk!

0
(25 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top