Gemarineerde Schnitzel met Wokgroenten

Gemarineerde Schnitzel met Wokgroenten

Gemarineerde Schnitzel met Wokgroenten
Ingrediënten: 50 gram boter, 1 rode ui, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels stroop, 1 blikje tomatenpuree, 1 mespunt cajunkruiden, 1 theelepel kaneel, 1 steranijs, 2 schnitzels, 100 gram peultjes, 2 uien, 1 rode paprika, 125 gram taugé, noedels,

Maak een dag van te voren de marinade klaar (of op zijn laatst 12 uur van te voren). Smelt 50 gram boter en fruit hierin 1 fijngesnipperde rode ui en 2 fijngehakte teentjes knoflook. Voeg, als de ui glazig is, 2 eetlepels stroop, 1 blikje tomatenpuree, 1 mestpunt cajunkruiden, 1 theelepel kaneel en 1 steranijs toe. Breng al roerende aan de kook. Zet het vuur lager en laat het 5 minuten pruttelen. Laat vervolgens de marinade helemaal afkoelen. Snij 2 schnitzels elk in 3 stukken. Smeer de schnitzels goed in met de marinade. Leg de gemarineerde in een goed afsluitbaar bakje. Doe de rest van de marinade toe en zet het afgesloten bakje in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Schraap het teveel aan marinade van de schnitzels. Leg de schnitzels in een braadslee. Zet de braadslee in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten.

De wokgroenten zijn in de Actifry klaargemaakt. Doe bij de ‘dikke’ marinade een 50 ml water zodat je een saus krijgt. Doe in de Actifry 1 eetlepel olie 100 gram peultjes, 2 gesnipperde uien, 1 rode paprika en de marinadesaus. Zet de Actifry ongeveer 10 minuten aan. Voeg daarna 125 gram taugé toe en zet de Actifry nog 5 minuten aan. Bereid de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de gemarineerde schnitzel met de wokgroenten en noedels.

De wokgroenten kan je ook wokken. Verhit olie in een wok. Roerbak 2 gesnipperde uien tot de uien zacht zijn. Voeg vervolgens 100 gram peultjes en 1 rode paprika toe. Roerbak ongeveer 5 minuten. Maak de marinade met 50 ml water tot een saus. Giet de marinadesaus bij de groenten en voeg 125 gram taugé toe. Verwarm het geheel goed door. Serveer de wokgroenten met de gemarineerde schnitzel en noedels. Eet smakelijk!

0
(202 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top