Kipfilet met Sperziebonen in Romige Honing Mosterdsaus

Kip

Kipfilet met Sperziebonen in Romige Honing Mosterdsaus

Kipfilet met Sperziebonen in Romige Honing Mosterdsaus
Vandaag weer een gerecht uit de Actifry. Dit recept is gebaseerd op een recept uit het bijgeleverde kookboekje van Mathijs Vrieze maar dan iets aangepast want ananas, nee dat niet. Koken.blogo heeft het recept helemaal volgens de ‘regels gemaakt’ en kwam al tot de conclusie dat de sperziebonen ietwat knapperig bleven. Ik ben het daarmee met Karin eens. In plaats van verse sperziebonen is het dan handiger om sperziebonen uit pot of blik te nemen. Het gerecht was desondanks wel lekker.

Ingrediënten: rijst, 1 kipfilet, zout, peper, 1 ui, 1 teentje knoflook, 200 gram sperziebonen, 250 gram champignons, 1 eetlepel grove mosterd, 1 eetlepel honing, 100 ml kookroom,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snij 1 kipfilet in blokjes en kruid het met zout en peper. Doe in de Actifry 1 eetlepel olie en de blokjes kipfilet. Bak de kipfilet ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, 200 gram afgehaalde en gebroken sperziebonen, 250 gram in plakjes gesneden champignons, 1 eetlepel grove mosterd, 1 eetlepel honing en 100 ml kookroom. Zet de Actifry nog 20 minuten aan. Serveer met de rijst.

Wokken kan natuurlijk ook. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui glazig is. Snij ondertussen 1 kipfilet in blokjes en kruid het met zout en peper. Voeg de kipfilet aan de ui. Bak de kipfilet goudbruin. Voeg vervolgens 200 gram afgehaalde en gebroken sperziebonen en roerbak dit 5 minuten mee. Voeg daarna 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg 100 ml kookroom, 1 eetlepel honing en 1 eetlepel grove mosterd toe. Breng het kort aan de kook en laat het geheel vervolgens 15 minuten pruttelen. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0
(614 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Kipfilet met Sperziebonen in Romige Honing Mosterdsaus

  1. Hee, leuk dat jullie ook aan het actifry-en geslagen zijn! Volgens mij gaat het in dit recept als mis als je de kip 5 minuten moet voorbakken, en daarna pas (15 minuten) de bonen erbij doet. Dan krijg je dus (zoals in mijn geval) gortdroge kip en knetterharde bonen. ‘Wokken kan natuurlijk ook ‘- tja, daar zeg je me wat. Waarom heb je eigenlijk zo’n apparaat nodig? 😉

  2. De kipfilet viel op zich mee, maar die bonen die waren echt hard. Wat ik me wel voor kan stellen dat het apparaat erg handig is voor mensen die het al teveel vinden om te wokken en met veel plezier een magnetron maaltijd maken (geen omkijken na). Bij dit ding doe je makkelijk wat voorgesneden groenten erin. Draaien maar en na een minuut of 30 heb je een maaltijd zonder dat je iets hoeft te roeren. Wij hebben dan de friet, snacks en aardappelschijfjes getest en dat ging prima. Lekkerder dan uit de oven of uit de koekenpan :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top