Ratatouille met Rijst

Ratatouille met Rijst

Ratatouille met Rijst

We blijven nog even verder testen met de Actifry. Het werd een groentegerecht uit het bijgeleverde boekje van Mathijs Vrieze. Erbij gewoon gekookte rijst.

Ingrediƫnten: rijst, 2 teentjes knoflook, rozemarijn, 1 courgette, 1 oranje paprika, 175 gram kleine champignons, 2 rode uien, peper, zout,

Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Fruit in de Actifry ongeveer 2 minuten 2 fijngehakte teentjes knoflook en fijngehakte rozemarijn (hoeveelheid na eigen smaak) met 1 eetlepel olie. Schakel de machine uit en voeg er vervolgens 1 in blokjes gesneden courgette, 1 in stukjes gesneden oranje paprika, 175 gram kleine champignons en 2 gesnipperde rode uien aan toe. Breng op smaak met peper. Zet de Actifry nog 20 minuten aan. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer met de rijst.

Je kan het natuurlijk ook gewoon in de wok klaarmaken. Fruit in hete olie 2 gesnipperde rode uien met 2 fijngehakte teentjes knoflook en rozemarijn naar eigen smaak. Zodra de uien zacht zijn voeg je 1 in reepjes gesneden oranje paprika toe en roerbak dit 5 minuten. Voeg vervolgens 1 in blokjes gesneden courgette en 175 gram kleine champignons toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0
(33 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top