Kip in Sinaasappelsaus

Kip in Sinaasappelsaus

Kip in Sinaasappelsaus
Ingrediënten: 2 kipfilets, zout, peper, 1 courgette, 1 prei, 1 rode paprika, 1 eetlepel bloem, 150 ml sinaasappelsap, 1 sinaasappel, 250 gram ricotta,

Bak 2 in blokjes gesneden kipfilets goudbruin in hete boter. Kruid met zout en peper. Voeg als de kipfilet goudbruin is 1 in blokjes gesneden courgette, 1 in ringen gesneden prei en 1 gesneden rode paprika toe. Roerbak een minuut of 5 mee. Voeg 1 eetlepel bloem toe en roer dit even door de groenten, giet er vervolgens 150 ml sinaasappelsap bij. Laat het geheel 15 minuten op laag vuur pruttelen. Rasp de schil van 1 sinaasappel en snij een kwart van het vruchtvlees in partjes. Meng dit met 250 gram ricotta. Roer dit mengsel door de kipfilet en groenten. Laat het geheel nog 5 minuten pruttelen. Serveer met gebakken aardappelschijfjes. Eet smakelijk!

Met dit gerecht moet je goed opletten hoeveel sinaasappelrasp je gebruikt, het kan best snel wat zuur worden!

(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Back To Top