Kip in Sinaasappelsaus

Kip

Kip in Sinaasappelsaus

Kip in Sinaasappelsaus
Ingrediënten: 2 kipfilets, zout, peper, 1 courgette, 1 prei, 1 rode paprika, 1 eetlepel bloem, 150 ml sinaasappelsap, 1 sinaasappel, 250 gram ricotta,

Bak 2 in blokjes gesneden kipfilets goudbruin in hete boter. Kruid met zout en peper. Voeg als de kipfilet goudbruin is 1 in blokjes gesneden courgette, 1 in ringen gesneden prei en 1 gesneden rode paprika toe. Roerbak een minuut of 5 mee. Voeg 1 eetlepel bloem toe en roer dit even door de groenten, giet er vervolgens 150 ml sinaasappelsap bij. Laat het geheel 15 minuten op laag vuur pruttelen. Rasp de schil van 1 sinaasappel en snij een kwart van het vruchtvlees in partjes. Meng dit met 250 gram ricotta. Roer dit mengsel door de kipfilet en groenten. Laat het geheel nog 5 minuten pruttelen. Serveer met gebakken aardappelschijfjes. Eet smakelijk!

Met dit gerecht moet je goed opletten hoeveel sinaasappelrasp je gebruikt, het kan best snel wat zuur worden!

0
(14 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top