Chocoladetaart

Chocoladetaart

Chocoladetaart

Omdat Britt woensdag 12 jaar is geworden hebben we voor het verjaardagsfeestje van morgen een chocoladetaart gebakken a la Nigella Lawson. Nu nog proeven, maar het beslag en glazuur beloofde al veel goeds.

Ingrediënten: 200 gram roomboter, 200 gram suiker, 3 eieren, 200 gram bloem, 1 zakje vanillesuiker, 1 snuf zout, 40 gram cacaopoeder, 250 ml zure room, 100 gram pure chocolade, 100 gram melkchocolade, 1 eetlepel stroop, 1 theelepel vanille aroma, 300 gram poedersuiker, chocolaatjes,

Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix 200 gram roomboter met 200 gram suiker tot een geheel. Voeg een voor een 3 eieren door het botermengsel. Voeg vervolgens 200 gram bloem, 1 zakje vanillesuiker, 1 snuf zout en theelepel toe. Mix er dan nog 40 gram cacaopoeder en 125 ml zure room door. Vet en bebloem een taartvorm. Schep het beslag in de taartvorm. Zet de taartvorm ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de taart afkoelen.

Smelt voor de glazuur 100 gram pure chocolade, 100 gram melkchocolade en 75 gram boter au bain marie. Laat het iets afkoelen en meng er 125 ml zure room, 1 eetlepel stroop en 1 theelepel vanille aroma door. Schep er als laatste 300 gram poedersuiker door.

Besmeer vervolgens de taart in met de glazuur. Versier de taart met chocolaatjes. Smul ze.

0
(64 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

4 thoughts on “Chocoladetaart

  1. dag Britt, ook van ons Chalet gruyere (belgie) een prettige verjaardag gewenst wel wat te laat maar toch …….
    De taart ziet er erg lekker uit en ik denk ook dat deze dit wel was. is zeker nu reeds op.
    Zal dit recept zeker ook eens probeeren.
    Groetjes van christiaan en marian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top