Kip Zoetzuur met Rijst

Kip Zoetzuur met Rijst

Kip Zoetzuur met Rijst
Ingrediƫnten: rijst, 1 kipfilet, 1 wortel, 1 rode paprika, 1 ui, peper, zout, serehpoeder, laos, gemberpoeder, 1 blikje ananasstukjes, 1 blikje tomatenpuree, 2 eetlepels gembersiroop, 100 ml water, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel suiker,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in hete olie 1 in blokjes gesneden kipfilet. Als de kipfilet goudbruin is schep je het uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 in plakjes gesneden wortel, 1 gesneden rode paprika en 1 gesnipperde ui. Voeg ook de kruiden, peper, zout, serehpoeder, laos en gemberpoeder, na smaak toe. Roerbak ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens 1 klein blikje ananasstukjes, 1 blikje tomatenpuree, 2 eetlepels gembersiroop en 100 ml water toe. Roerbak 1 minuut mee en voeg vervolgens 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel suiker toe. Voeg de kipfilet toe en warm het geheel door. Serveer de kip zoetzuur met de rijst. Eet smakelijk!

(37 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Back To Top