Stracciatella IJs

Stracciatella IJs

Stracciatella IJs

Ingrediënten: 500 ml volle melk, 2 eieren, 250 ml slagroom, 50 gram poedersuiker, 1 vanillestokje, 50 gram pure chocolade,

Warm 500 ml volle melk op. Doe hier terwijl het opwarmt het schraapsel van 1 vanillestokje en het stokje zelf bij. Laat dit op laag vuur staan. Meng ondertussen 2 eidooiers met 50 gram poedersuiker en 250 ml slagroom. Voeg dit toe aan de melk en laat het nog 10 minuten op laag vuur staan. Haal het vanillestokje uit de warme melk. Laat het geheel goed afkoelen. Schaaf 50 gram pure chocolade. Schep de geschaafde chocolade door het afgekoelde mengsel. Doe het vervolgens in de ijsmachine en laat de ijsmachine volgens de aanwijzing in de handleiding draaien. Zet het stracciatella ijs vervolgens nog in de diepvries. Smul ze!

0
(18 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top