Italiaanse Gehaktballetjes

Italiaanse Gehaktballetjes

Italiaanse Gehaktballetjes

Ingrediënten: tagliatelle, zout, 400 gram gehakt, 1 ei, paneermeel, 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden, 50 gram geraspte kaas, peterselie, peper, 1 rode ui, 2 teentjes knoflook, 2 tomaten, 500 ml gezeefde tomaat, bieslook, basilicum,

Kook de tagliatelle in kokend water met wat zout. Dit duurt maar 12 minuten. Meng 400 gram gehakt met 1 ei, paneermeel, 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden, 50 gram geraspte kaas, verse peterselie, zout en peper. Draai er kleine balletjes van. Bak de gehaktballetjes rondom bruin in hete boter. Schep de balletjes uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 2 fijngesnipperde teentjes knoflook met 1 gesnipperde rode ui tot de rode ui glazig is. Voeg 2 in blokjes gesneden tomaten en 500 ml gezeefde tomaat toe. Doe er naar eigen inzicht verse peterselie, bieslook en basilicum door. Roer goed, breng op smaak met zout en peper. Leg de gehaktballetjes terug in de tomatensaus. Laat het geheel ongeveer 15 minuten pruttelen op laag vuur. Serveer de Italiaanse gehaktballetjes met de tomatensaus en tagliatelle. Eet smakelijk!

(32 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top