Zuur Vlees (Zoervleisj)

Zuur Vlees (Zoervleisj)

Vandaag zuur vlees, oftewel op z’n Limburgs zoervleisj.

Ingrediënten: 300 ml azijn, 150 ml water, 2 uien, 3 laurierblaadjes, 1 rode peper, 1 theelepel kruidnagelpoeder, peper, zout, 700 gram rundvlees, 2 eetlepels appelstroop, 2 plakken ontbijtkoek,

Maak een marinade van 300 ml azijn, 150 ml water, 2 grof gesneden uien, 3 laurierblaadjes, 1 fijngehakte rode peper, 1 theelepel kruidnagelpoeder en versgemalen peper. Marineer hierin 700 gram in blokjes gesneden en met zout bestrooide rundvlees voor minstens 1 dag. Laat het vlees en uien uitlekken (vang de marinade wel op! ). Bak het vlees met de ui bruin in hete boter. Voeg de marinade weer toe met 2 eetlepels appelstroop. Laat het geheel zeker 2 uur op laag vuur stoven. Als het vlees bijna gaar is voeg je 2 plakken ontbijtkoek mee. Roer het geheel goed door zodat je de ontbijtkoek niet meer ziet. Serveer het zuur vlees met gebakken aardappels en een frisse salade. Eet smakelijk!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Een gedachte over “Zuur Vlees (Zoervleisj)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *