Zuur Vlees (Zoervleisj)

Zuur Vlees (Zoervleisj)

Zuur Vlees (Zoervleisj)

Vandaag zuur vlees, oftewel op z’n Limburgs zoervleisj.

Ingrediënten: 300 ml azijn, 150 ml water, 2 uien, 3 laurierblaadjes, 1 rode peper, 1 theelepel kruidnagelpoeder, peper, zout, 700 gram rundvlees, 2 eetlepels appelstroop, 2 plakken ontbijtkoek,

Maak een marinade van 300 ml azijn, 150 ml water, 2 grof gesneden uien, 3 laurierblaadjes, 1 fijngehakte rode peper, 1 theelepel kruidnagelpoeder en versgemalen peper. Marineer hierin 700 gram in blokjes gesneden en met zout bestrooide rundvlees voor minstens 1 dag. Laat het vlees en uien uitlekken (vang de marinade wel op! ). Bak het vlees met de ui bruin in hete boter. Voeg de marinade weer toe met 2 eetlepels appelstroop. Laat het geheel zeker 2 uur op laag vuur stoven. Als het vlees bijna gaar is voeg je 2 plakken ontbijtkoek mee. Roer het geheel goed door zodat je de ontbijtkoek niet meer ziet. Serveer het zuur vlees met gebakken aardappels en een frisse salade. Eet smakelijk!

(107 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

One thought on “Zuur Vlees (Zoervleisj)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top