Cannelloni met Spinazie

Cannelloni met Spinazie

Cannelloni met Spinazie

Ingrediënten: 300 gram spinazie, 1 teentje knoflook, rozemarijn, 300 gram gehakt, 100 gram ham, zout, peper, 50 ml witte wijn, 1 ei, 100 gram geraspte kaas, 60 gram boter, 60 gram bloem, 700 ml melk, cannelloni,

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook 300 gram spinazie. Giet het af en snij het fijn. Bak in hete olie 1 fijngehakt teentje knoflook met wat rozemarijn. Voeg 300 gram gehakt en 100 gram fijngesneden ham toe en bak dit bruin. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 50 ml witte wijn toe. Breng kort aan de kook zodat de alcohol verdampt. Schep het gehakt in een schaal. Voeg 3/4 van de spinazie toe met 1 geklutst ei en 75 gram geraspte kaas. Mix dit goed. Vul de cannellonirolletjes met dit mengsel. Leg de cannelloni in een ingevette ovenschaal. Maak vervolgens de saus. Smelt 60 gram boter, voeg 60 gram bloem toe en bak dit kort mee. Voeg beetje bij beetje 700 ml melk toe. Roer de rest van de spinazie door de saus. Giet de saus over de cannelloni en bestrooi met geraspte kaas. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten. Eet smakelijk!

(29 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

4 thoughts on “Cannelloni met Spinazie

  1. Hoewel ik gek ben op cannelloni, vond ik dit recept vrij flauw. En dat ligt denk ik voornamelijk aan de saus. Want ik had eerder het gehakt/ham/knoflook/rozemarijn prutje geproefd en dat vond ik zeer smakelijk.

    Heb ik toch iets fout gedaan of is de saus wellicht op te leuken met bijvoorbeeld roquefort?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top