Spekkoek

Spekkoek

Spekkoek

Echt een klusje voor een regenachtige zondagmiddag. Door de verschillende laagjes wordt het een tijdrovende klus. Maar met resultaat. In plaats van de 2 zakjes vanillesuiker is het beter om de schraapsel te gebruiken uit 1 vanillestokje.

Ingrediƫnten: 375 gram roomboter, 2 zakjes vanillesuiker, 500 gram witte basterdsuiker, 12 eieren, 375 gram bloem, 1 snuf zout, 3 eetlepels kaneelpoeder, 5 theelepels kruidnagelpoeder, 3 theelepels nootmuskaatpoeder, 3 theelepels kardemompoeder,

Verwarm de grill voor op 220 graden. Mix 375 gram boter met 2 zakjes vanillesuiker en 250 gram witte basterdsuiker tot een glanzende massa. Splits 12 eieren. Mix de eidooiers met 250 gram witte basterdsuiker tot een schuimige massa. Klop de eiwitten stijf. Meng de boter met de eidooiers en eiwitten. Voeg 375 gram bloem en een snuf zout toe. Meng dit luchtig door elkaar. Verdeel het beslag in 2 kommen. Voeg aan 1 kom 3 eetlepels kaneelpoeder, 5 theelepels kruidnagelpoeder, 3 theelepels nootmuskaatpoeder en 3 theelepels kardemompoeder toe en meng dit tot je een egale kleur beslag krijgt. Vet een springvorm in van 22 centimeter in. Schep er een laagje van het lichte beslag in en zet de springvorm op de hoogste stand van het rooster in de oven. Na ongeveer 5 minuten haal je de springvorm uit de oven en doe je er een laagje donker beslag op. Zet dit vervolgens weer ongeveer 5 minuten in de oven. Ga zo om en om door tot het beslag op is. Na 5 laagjes beslag zet je de springvorm op een lager rooster in de oven. Als het bovenste laagje klaar is is de spekkoek ook klaar. Smul ze!

0
(33 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top