Oosterse Gehaktballen met Champignonsaus

Oosterse Gehaktballen met Champignonsaus

Oosterse Gehaktballen met Champignonsaus

Ingrediënten: 500 gram gehakt, 250 gram champignons, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel koriander, 1 theelepel sambal, 4 eetlepel ketjap manis, 4 eetlepels ketjap asin, 1 blikje tomatenpuree, 300 ml groentebouillon,

Doe in een keukenmachine 500 gram gehakt met 100 gram in plakjes gesneden champignons, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel koriander, 1 theelepel sambal, 4 eetlepels ketjap manis en 4 eetlepels ketjap asin. Zet de keukenmachine even aan zodat de ingrediënten goed mengen. Draai er gehaktballen van, ik heb er 6 gehaktballen van kunnen maken. Bak de gehaktballen rondom bruin in de hete boter. Als de gehaktballen bruin zijn voeg je 150 gram in plakjes gesneden champignons, 1 blikje tomatenpuree en 300 ml groentebouillon toe. Breng het geheel kort aan de kook. Laat het geheel met de deksel op de pan in 30 minuten gaar worden. Serveer met gebakken aardappels en een salade. Eet smakelijk!

0
(53 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top