Aardbeienijs

Aardbeienijs

Ingrediënten: 250 ml slagroom, 500 ml volle melk, 1/2 pot aardbeienjam, 1 eidooier, 150 gram suiker, 1 blik aardbeien op sap,

Meng 250 ml slagroom met 500 ml volle melk. Meng in een andere kom 1/2 pot aardbeienjam met 1 eidooier en 150 gram suiker. Roer hierbij het melk-slagroom mengsel. Giet dit in de ijsmachine. Voeg terwijl de ijsmachine draait 1 blik aardbeien op sap toe (zonder de sap!). Laat de ijsmachine draaien volgens de gebruiksaanwijzing. Zet het aardbeienijs vervolgens 4 uur in de vriezer zodat het harder kan worden. Smul ze!

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Ook lekker :

One Reply to “Aardbeienijs”

  1. Lekker dat ijs !
    Leuk ook, want dat mooie ‘zeehonden bakje’ waar het in zit kén ik !
    Ik heb het ook (in Pieterburen gekocht) jaren geleden.

Reacties zijn gesloten.