Jamrol

Jamrol

Jamrol

Een gecombineerd uit de Tip van 1981 en de GoodFood van 2008. De een noemt het nog een opgerolde cake, de ander een jamrol. In ieder geval is de combinatie een super lekkere cake geworden.

Ingrediƫnten: 3 eieren, 75 gram witte basterdsuiker, 75 gram zelfrijzend bakmeel, 3 zakjes vanillesuiker, 1 zakje Klop-Flix slagroomversteviger, 250 ml slagroom, aarbeienjam,

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet het bakpapier in met boter. Mix 3 eieren met 75 gram witte basterdsuiker tot een lichter en luchtig geheel. Hiervoor moet je ongeveer 5 minuten mixen. Voeg vervolgens 75 gram zelfrijzend bakmeel toe en spatel dit rustig door. Schenk het beslag op de bakplaat. Zet de bakplaat ongeveer 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. Knip alvast een nieuw stuk bakpapier uit en bestrooi dit met 2 zakjes vanillesuiker. Haal de cake uit de oven en stort dit op het bakpapier. Haal het andere bakpapier eraf. Snij de cake overal recht af en rol vervolgens de cake in het bakpapier op. Laat de cake 15 minuten afkoelen. Maak dan de slagroom klaar. Mix 250 ml slagroom met 1 zakje vanillesuiker en 1 zakje Klop-Fix slagroomversteviger tot een dikke slagroom. Rol de cake terug en smeer de cake in met aardbeienjam, of een andere lekkere jam, en vervolgens met de slagroom. Rol de cake weer op, maar dan zonder bakpapier en verpak de cake dan in huishoudfolie. Leg de cake in de koelkast zodat de slagroom verder stevig kan worden. Na een uur kan je er mooie plakken van snijden. Smul ze!

1
(34 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top