Gehaktballetjes in Currysaus

Gehaktballetjes in Currysaus

Gehaktballetjes in Currysaus

Ingrediënten: 600 gram gehakt, 1 ui, 1 ei, 50 gram paneermeel, 1 theelepel sambal, gemberpoeder, kerriepoeder, zout, peper, koriander, 3 eetlepels milde curry, 4 tomaten, 200 ml kokosmelk, 200 ml kippenbouillon, 1 eetlepel citroensap, donkere basterdsuiker,

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng 600 gram gehakt met 1 fijngesnipperde ui, 1 ei, ongeveer 50 gram paneermeel, 1 theelepel sambal, gemberpoeder, kerriepoeder, zout, peper, koriander. Maak er ongeveer 28 balletjes van. Smeer een braadslee in met olie en leg hierin de gehaktballetjes. Zet de braadslee in de voorverwarmde oven en bak de gehaktballetjes in ongeveer 15 minuten bruin. Maak ondertussen de currysaus. Verwarm olie op een matig vuur en doe hierin 3 eetlepels milde curry (bijvoorbeeld Patak’s) en gemberpoeder. Bak dit ongeveer 1 minuut mee. Voeg 4 fijngesneden tomaten toe en bak dit nog eens 2 minuten mee. Vervolgens voeg je 200 ml kokosmelk en 200 ml kippenbouillon toe. Breng het geheel aan de kook. Zet vervolgens het vuur lager en laat de saus 5 minuten pruttelen. Doe dan de gehaktballetjes bij de currysaus en laat de saus nog 20 minuten pruttelen op een laag vuur. Schep er 1 eetlepel citroensap en een kleinbeetje donkere basterdsuiker door. Als laatste strooi je er eventueel gehakte pinda’s en koriander over. Serveer met rijst! Eet smakelijk!

0
(133 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top