Gepaneerde Schnitzel met Tomatensaus

Gepaneerde Schnitzel met Tomatensaus

Gepaneerde Schnitzel met Tomatensaus

Ingrediënten: paneermeel, peterselie, 1/2 teentje knoflook, geraspte oude kaas, 2 schnitzels, bloem, 1 ei, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 tomaten, 250 gram cherrytomaten, zout, peper, 1 eetlepel sojasaus, tabasco, basilicum,

Maak een gekruide paneermeel met natuurlijk paneermeel, fijngehakte peterselie, 1/2 fijngehakt teentje knoflook en geraspte oude kaas. Allen naar eigen inzicht. Haal 2 schnitzels eerst door bloem, vervolgens door 1 geklutst ei en dan door de gekruide paneermeel. Dek de schnitzels vervolgens af en zet ze nog een paar uur in de koelkast. Bak ze rond etenstijd om en om.

Voor de tomatensaus fruit je 1 fijngesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is. Voeg 3 in blokjes gesneden tomaten en 250 gram in kwarten gesneden cherrytomaten toe. Bak dit mee tot de tomaten zacht worden. Breng op smaak met 1 eetlepel sojasaus, een paar druppels tabasco, zout en peper. Zet het vuur lager en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer net voor het serveren na smaak basilicum door het geheel.

Serveer de gepaneerde schnitzels en tomatensaus met gebakken aardappels. Eet smakelijk!

0
(34 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top