Sinaasappelcakejes

Sinaasappelcakejes

Sinaasappelcakejes

Gelukkig zijn deze cakejes goed uit de oven gekomen. Door graafwerkzaamheden valt geregeld de stroom uit en dan heb je de bijbehorende gevolgen ervan. Gelukkig waren deze cakejes net uit de oven toen het deze keer uitviel. Trouwens als je geen plaatjes ziet op deze site dan is dit vanwege stroomuitval!

Ingrediënten: 250 gram boter, 250 gram suiker, 4 eieren, 250 gram bloem, 1 theelepel bicarbonaat (of bakpoeder), 1 sinaasappel, 100 gram poedersuiker,

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Mix 250 gram boter met 250 gram suiker tot een smeuïg geheel. Voeg een voor een 4 eieren toe en mix dit tot een bleekgele massa. Voeg 250 gram bloem en 1 theelepel bicarbonaat (of 1 zakje bakpoeder) toe. Mix tot je een goed beslag hebt. Voeg de rasp van 1 sinaasappel (hou 1 theelepel sinaasappelrasp achter!) en het sap van 1 sinaasappel toe. Mix goed door. Doe in een muffinvorm papieren cakevormpjes en schep hierin het beslag. Zelf had ik genoeg voor 18 cakejes. Zet de muffinvorm in de voorverwarmde oven en bak ze ongeveer 40 minuten. Laat de cakejes goed afkoelen. Doe in een kom 100 gram poedersuiker, 1 theelepel sinaasappelrasp en 1 eetlepel lauwwarm water. Klop dit goed. Schep de glazuur over de goed afgekoelde cakejes en laat het glazuur hard worden. Smul ze!

0
(15 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top