Chinees Stoofvlees

Chinees Stoofvlees

Chinees Stoofvlees

Ingrediënten: rijst, 600 gram rundvlees, 3 bosuien, 1 eetlepel gembersiroop, 1 theelepel sambal, 2 steranijs, 2 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels hoisinsaus, 50 gram suiker, 2 eetlepels rijstwijn, 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder, 500 ml kippenbouillon, 1 wortel,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 600 gram in blokjes gesneden rundvlees om en om bruin in hete boter. Als het vlees bruin is voeg je 3 in ringen gesneden bosuien, 1 eetlepel gembersiroop en 1 theelepel sambal toe. Roerbak nog 5 minuten. Voeg vervolgens 2 steranijs, 2 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels hoisinsaus, 50 gram suiker, 2 eetlepels rijstwijn, 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder en 500 ml kippenbouillon toe. Breng het kort aan de kook. Zet het vuur vervolgens laag en laat het 1 1/2 uur stoven met de deksel op de pan. Rasp ondertussen een wortel en voeg deze aan het eind van de bereiding toe en laat de wortel een half uur mee stoven. Haal de deksel van de pan om de saus eventueel dikker te maken. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0
(92 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top