Champignonsoep met Kerrie

Champignonsoep met Kerrie

Champignonsoep met Kerrie

Ingrediënten: 30 gram boter, 1 ui, 250 gram kastanjechampignons, zout, peper, 1/2 eetlepel kerriepoeder, 2 eetlepels bloem, 1 liter water, 2 blokjes bospaddenstoelenbouillon, kookroom, peterselie,

Smelt 30 gram boter en bak hierin 1 gesnipperde ui tot het zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons toe en bak dit mee tot de champignons zacht zijn. Breng op smaak met zout, peper en 1/ 2 eetlepel kerriepoeder. Roer er vervolgens 2 eetlepels bloem door en roer goed. Giet vervolgens beetje bij beetje 1 liter bouillon (getrokken met 2 blokjes bospaddenstoelenbouillon). Laat het 1 uur zachtjes koken. Roer op het laatst 2 eetlepels kookroom en peterselie naar smaak door de soep. Eet smakelijk!

(93 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top