Balletjes in Tomatensaus

Balletjes in Tomatensaus

Balletjes in Tomatensaus

Dit gerecht hoort officieel geserveerd te worden met een aardappel-kaaspuree volgens de Kookbijbel en SOS Piet kookboek van Piet Huysentruyt en De keuken van Ons Moeder van Filip Verheyden. Echter had ik geen aardappels in huis, en een puree hoort toch echt met verse aardappels gemaakt te worden. Vandaar de spaghetti erbij.

Ingrediƫnten: 300 gram gehakt, Italiaanse kruiden, bloem, bouillon, 1 ui, 1 sjalotje, 1 wortel, 7 tomaten, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik tomaatblokjes, laurier, tijm,

Kruid 300 gram gehakt met gedroogde Italiaanse kruiden, zout en peper. Draai er balletjes van, ongeveer de grote van een grote knikker. Rol de gehaktballetjes door de bloem. Pocheer de gehaktballetjes in kokende bouillon.

Verhit ondertussen olie in de pan en bak hierin 1 gesnipperde ui, 1 gesnipperd sjalotje en 1 geraspte wortel tot het zacht is. Voeg 7 ontvelde en in blokjes gesneden tomaten toe (bijvoorbeeld roma tomaten), 1 blikje tomatenpuree en 1 blik tomaatblokjes. Laat het goed warm worden. Breng op smaak met tijm. Voeg 2 blaadjes laurier toe. Als de saus te dik is voeg je eventueel wat water toe. Schep de gehaktballetjes uit de bouillon en roer het door de tomatensaus. Verwarm het geheel goed door. Eet smakelijk!

0
(35 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top