Semoer Babi met Nasi Goreng

Semoer Babi met Nasi Goreng

Semoer Babi met Nasi Goreng

Ingrediënten: rijst, 450 gram hamlappen, 4 eetlepels ketjap manis, 1 citroen, 2 uien, nootmuskaat, foelie, laos, serehpoeder, komijnpoeder, 100 gram blokjes ham, 100 gram doperwten,

Semoer Babi: Snij 400 gram hamlappen in blokjes. Kook 250 ml water met 4 eetlepels ketjap manis, het sap van 1 citroen, 1 grof gesneden ui, 1 theelepel peper, 1 theelepel zout, 1 theelepel nootmuskaat en 3 stukjes foelie. Als de saus kookt voeg je de blokjes hamlap toe. Laat het vlees in ongeveer een half uur zacht en gaar worden.

Nasi Goreng: Kook rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat dit afkoelen. Bak een restje fijngesneden hamlap met 1 gesnipperde ui en 1 teentje knoflook tot de ui zacht is. Breng op smaak met laos, serehpoeder en komijnpoeder. Voeg 100 gram doperwten toe en warm dit goed door. Roer vervolgens rijst en 100 gram blokjes ham toe. Wok het rijst op hoog vuur warm. Eet smakelijk!

0
(76 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top