Kalfsstoofpot

Kalfsstoofpot

Kalfsstoofpot

Ingrediënten: 500 gram kalfslappen, 2 uien, 1 wortel, 1/2 eetlepel kruidnagelpoeder, 1 blokje kippenbouillon, 300 ml water, peterselie, tijm 2 laurierblaadjes, 250 gram champignons, 2 eetlepels kookroom, 1 eetlepel maïzena, 2 eetlepels koud water,

Bak 500 gram in blokjes gesneden kalfslappen bruin in hete bakboter. Voeg 2 grof gesneden uien, 1 in plakjes gesneden wortel en 1/2 eetlepel kruidnagelpoeder toe. Roer goed en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg 1 blokje kippenbouillon en 300 ml water toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager. Voeg naar eigen smaak peterselie en tijm toe. Doe tevens 2 blaadjes laurier in de stoofpot. Laat het geheel 1 1/2 uur zachtjes stoven. Voeg 250 gram in kwarten gesneden champignons toe en stoof 15 minuten mee. Voeg laatste 2 eetlepels kookroom toe. Als de saus te dun blijft voeg je een maïzenapapje toe van 1 eetlepel maïzena en 2 eetlepels koud water. Laat het geheel al roerend dikker worden. Serveer met bijvoorbeeld gebakken aardappels. Eet smakelijk!

0
(77 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top