Kip Curry

Kip

Kip Curry

Kip Curry

Dit recept is gebaseerd op het recept in de Elle Eten in de rubriek ‘Stappen met Karin‘.

Ingrediënten: rijst, 2 teentjes knoflook, 1 uien, 1 eetlepel korianderpoeder, 1 eetlepel kurkurma, 1eetlepel komijnpoeder, 1 eetlepel gemberpoeder, 1 theelepel sambal, 1 kipfilet, 400 ml kokosmelk, 1 blik tomaatblokjes, 200 gram doperwten, zout, peper, koriander,

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.

Bak in hete olie 2 fijngehakte teentjes knoflook, 2 gesnipperde uien, 1 eetlepel korianderpoeder, 1 eetlepel kurkurma, 1 eetlepel komijnpoeder, 1 eetlepel gemberpoeder en 1 theelepel sambal. Roerbak tot de uien zacht zijn. Voeg dan 1 in blokjes gesneden kipfilet toe en roerbak ongeveer 2 minuten. Voeg dan 1 blik kokosmelk van 400 ml, 1 blik tomaatblokjes, 200 gram dopertwen en naar smaak zout. Breng het kort aan de kook en laat het dan 15 minuten zachtjes doorkoken. Op het laatst roer je wat fijngehakte koriander door het gerecht.

Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0
(52 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top