Blondies

Blondies

Blondies

In de delicious. van februari staat het originele recept voor deze blondies. Blondies zijn eigenlijk brownies maar in plaats van pure chocolade is er gebruik gemaakt van witte chocolade. We houden hier alleen niet van amandelen dus hebben we deze achterwege gelaten.

Ingrediënten: 400 gram witte chocolade, 75 gram boter, 3 eieren, 90 gram suiker, 2 theelepels vanille aroma, 200 gram zelfrijzend bakmeel,

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Smelt au bain marie 300 gram witte chocolade met 75 gram boter. Mix in een beslagkom 90 gram suiker met 3 eieren luchtig, voeg 2 theelepels vanille aroma en 200 gram zelfrijzend bakmeel toe. Mix tot een luchtig beslag. Schep dan de gesmolten witte chocolade door het beslag. Hak nog 100 gram witte chocolade door het beslag en schep het beslag in een met bakpapier bekleedde brownieblik.

Zet het brownieblik in de oven en na ongeveer 20 tot 25 minuten is de blondie klaar. Laat het goed afkoelen in het bakblik en snij de blondie in kleinere stukjes. Smul ze!

(90 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

12 thoughts on “Blondies

 1. Hallo Jalos,

  Vanille Aroma is echt een vloeibare vanille. Het zijn hele kleine flesjes van Dr. Oetker. Ze staan in het schap bij de bakspullen. Als je op deze link klikt en op de site verder doorklikt naar bakken en aroma’s zie je een foto van de vanille aroma!

  Gr. Anja

 2. Oké, dank je wel.
  Heb hem nu al klaargemaakt met vanillesuiker wat ik dus al gekocht had, volgende keer als we hem lekker vinden zal ik het proberen met vanillearoma.

 3. Hij is lekker hoor!
  Al had ik hem veel zoeter verwacht met al die chocolade erin maar dat valt enorm mee.
  Wel vind ik hem erg ‘droog’, heb je een idee waar dat aan ligt?

 4. Vreemd, bij mij was hij niet echt droog. Sowieso bestaat witte chocolade voornamelijk uit cacaoboter daarom is het best vreemd. En dat vanillesuiker in plaats van vanille aroma zo’n grote inpact heeft lijkt me raar. Enige wat ik kan bedenken is de tijd in de oven, als de blondie te lang in de oven staat wordt het misschien droger.

  Gr. Anja

 5. Denk nu dat ik weet waar het aan ligt.
  Ik heb een nieuwe oven en in de gebruiksaanwijzing staat dat je hem 20 graden lager kan zetten dan in een recept staat omdat hij veel warmte bespaart en dus veel warmer is o.i.d. vandaar dat hij waarschijnlijk wat droger is maar wel lekker.

 6. Hoi Anja,

  Hij ziet er heerlijk uit! Ik wil hem graag uitproberen mét amandelen. Heb je het orgineel recept nog?

  Groeten,

  Ellie

 7. Ik heb hem net gemaakt, eventjes laten afkoelen en heb er net een klein stukje van geproeft, vind hem niet super lekker, maar dat kan misschien komen omdat hij nog ietsjes lauw was. Ik zal hem straks weer proefen als hij helemaal koud is. Hopelijk word hij wel lekker, want anders moet ik nu nog wat anders gaan maken voor morgen.
  Ik laat het jullie weten.

  Groetjes Nicole

Comments are closed.

Back To Top