Boerenkool met Gehaktbal

Boerenkool met Gehaktbal

Boerenkool met Gehaktbal

Kennelijk moeten we meer wintergroenten gaan eten volgens het nieuws, dus vandaag op het menu boerenkool stamppot. Verse boerenkool is natuurlijk het lekkerst, maar zo’n grote tuin heb ik niet om een eigen moestuin aan te leggen. Vandaar makkelijk diepvries boerenkool.

Ingrediƫnten: 1 kio aardappels, 450 gram boerenkool, boter, melk, 400 gram gehakt, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels mosterd, zout, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 1 ei, 4 eetlepels paneermeel, 400 ml vleesfond,

Kook 1 kilo aardappels gaar in water met wat zout in ongeveer een minuut of 20, en bereid 450 gram diepvries boerenkool in een aparte pan met een klontje boter klaar. Giet de aardappels af en schep de boerenkool op de aardappels. Doe er een scheutje melk bij en dan stampen maar.

De gehaktballen zijn geinspireerd op een recept van de Allerhande. Gehaktballen van de Librije, echter heb ik niet de exacte ingrediƫnten in huis dus is het iets aangepast, maar wel zo lekker. Meng 400 gram gehakt met 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels mosterd, zout, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 1 ei en ongeveer 4 eetlepels paneermeel. Draai er 4 of 5 ballen van (of meer of minder afhankelijk hoe groot je de gehaktballen wilt). Braad de gehaktballen rondom bruin. Als de gehaktballen bruin zijn voeg je er 400 ml vleesfond aan toe. Zet het vuur lager en laat de gehaktballen in 45 minuten gaar worden. Eet smakelijk!

0
(157 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top