Rijstkoekjes

Rijstkoekjes

Rijstkoekjes

Voor als je nog een kliekje rijst hebt is dit recept handig. Zo hoef je echt niets weg te gooien.

Ingrediënten: 1 ui, 1 theelepel sambal, 1 eetlepel sojasaus, 250 gram gekookte rijst, 1 ei, 1 eetlepel bloem,

Bak in een hete koekenpan met wat olie 1 gesnipperde ui met 1 theelepel sambal en 1 eetlepel sojasaus tot de ui zacht is. Schep dit door ongeveer 250 gram gekookte rijst. Schep er ook 1 ei en 1 eetlepel bloem door. Schep dan op een met bakpapier bekleedde bakplaat hoopjes rijst en druk het plak tot ongeveer ‘pinkdikte’. Zet de ovenplaat in de voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer 25 tot 30 minuten.

Serveer met bijvoorbeeld zoete chilisaus of een dikke ketjapsaus. Eet smakelijk!

0
(451 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Rijstkoekjes

  1. Ik vries rijst die overblijft altijd in ,kan het daarna in de soep ofzo en veel beetjes maken ook weer een bord vol maar dit is ook een goede oplossing.Vroeger werden er zoete koekjes gebakken van rijstrestjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top