Lasagne met Spinazie en Kip

Lasagne met Spinazie en Kip

Lasagne met Spinazie en Kip

Ingrediënten: 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 kipfilets, 1 ui, 1 teentje knoflook, 450 gram spinazie, pesto, 30 gram boter, 30 gram bloem, 400 ml runderbouillon, 50 gram geraspte oude kaas, 200 gram roma-tomaten, lasagnebladen,

Bak in een hete wok 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Als het knapperig is voeg je er 2 in blokjes gesneden kipfilets toe. Bak dit mee tot het iets bruin is. Doe er dan 1 gesnipperde ui en 1 fijngehakt teentje knoflook toe. Als de ui zacht is voeg je er 450 gram diepvries spinazie aan toe. Als de spinazie is ontdooi roer je er een eetlepel pesto door. Maak dan de kaassaus. Smelt hiervoor 30 gram boter, roer er daarna 30 gram bloem door en bak dit kort mee. Roer er dan beetje bij beetje 400 ml runderbouillon door. Blijf goed roeren! Als de saus de gewenste dikte heeft haal je het van het vuur en roer je er 50 gram geraspte oude kaas door. Snij 200 gram roma-tomaatjes door de helft. Schep in een ovenschaal het spinaziemengsel en leg hierop wat tomaatjes. Dek dit af met lasagnebladen, schep er dan weer een laagje spinazie over en weer wat tomaatjes. Dan weer een laag lasagnebladen en als laatste giet je er de kaassaus over. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven op 180 graden (hetelucht) voor ongeveer 30 minuten. Laat het iets afkoelen voor je gaat eten. Eet smakelijk!

0
(21 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top