Chinees Gestoofd Rundvlees

Chinees Gestoofd Rundvlees

Chinees Gestoofd Rundvlees

Ingrediƫnten: 750 gram mager rundvlees, 4 bosuien, 1 1/2 theelepel sambal, gemberpoeder, 2 teentjes knoflook, 500 ml kippenbouillon, 3 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels rijstwijn, 1 eetlepel gele bonenpasta, 5 eetlepels hoisinsaus, 40 gram suiker, 3 steranijs, rijst,

Bak in hete olie 750 gram in blokjes gesneden mager rundvlees tot het bruin is. Voeg dan 4 grof gesneden bosuien, 1 1/2 theelepel sambal, gemberpoeder naar smaak en 2 fijngehakte teentjes knoflook toe. Roerbak voor een minuut of 5, voeg dan 500 ml kippenbouillon (getrokken van 1 blokje), 3 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels rijstwijn, 1 eetlepel gele bonenpasta (soy bean paste), 5 eetlepels hoisin saus, 40 gram suiker en 3 steranijs toe. Breng het aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat het met de deksel op de pan ongeveer 2 uur stoven. Om de saus dikker te krijgen zet je de laatste 15 minuten het vuur hoog en laat je a roerend de saus indikken. Haal de steranijs uit de pan. Serveer met witte rijst. Eet smakelijk!

(412 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0
Matrix #brutsellog_nl:mtrx.anchel.nl & Fediverse / Activitypub @anja@www.brutsellog.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top